今次我哋去咗北角<正九清湯腩.冰室> 🤩🤩  ,位置就係北角地鐵站隔離B1 出口,一出去就見到㗎喇🤩🤩 ,有留意開清湯腩嘅朋友😋😋, 可能都知道正九清湯腩原來去到北角已經係第五間分店喇😲 ! 今次新分店除咗有招牌牛腩仲有小菜食 , 牛腩係超水準級數我諗大家都知🤗🤗 但係估唔到佢哋嘅小菜都係咁出色😳😳 ! 餐廳環境乾淨寬敞 , 全部店員招待都非常親切🥰 , 有一種溫馨嘅感覺 ! 有預感將來北角又會多一間超人氣飯堂啦😆 ! 清湯牛腩河 $ 52 (+$8 牛爽腩)  🐂🥩🍜嚟到正九清湯腩, 當然要試下佢哋嘅清湯腩啦😆😆, 今次試咗招牌清湯腩轉牛爽腩 , 爽腩肥瘦適中 肉質結實 , 有嚼勁每一啖都非常有肉味,口感煙韌軟糯🤤🤤,有牛爽腩先有嘅獨特口感😋😋, 配埋清甜既牛清湯湯頭真係食到津津有味呀😋牛坑腩撈麵 $64 ( + $8 牛坑腩 )🐃🥩🍜另一款牛腩麵我哋揀咗幼麵撈麵 , 睇嚟餐廳都係識食之人😎😎 , 標準配置已經係腩汁撈麵並唔係出面嘅蠔油撈麵😎 , 面質非常彈牙 , 配上濃郁腩汁, 淨係撈麵已經係非常出色😋😋  , 我哋再轉咗牛坑腩, 牛腩肉質嫩滑 , 肥瘦分明 ,充滿

清湯牛腩河 (+$8 牛爽腩)
清湯牛腩河 $ 52 (+$8 牛爽腩)  🐂🥩🍜

牛坑腩撈麵 $64 ( + $8 牛坑腩 )
牛坑腩撈麵 $64 ( + $8 牛坑腩 )🐃🥩🍜
另一款牛腩麵我哋揀咗幼麵撈麵 , 睇嚟餐廳都係識食之人😎😎 , 標準配置已經係腩汁撈麵並唔係出面嘅蠔油撈麵😎 , 面質非常彈牙 , 配上濃郁腩汁, 淨係撈麵已經係非常出色😋😋  , 我哋再轉咗牛坑腩, 牛腩肉質嫩滑 , 肥瘦分明 ,充滿油脂嘅位置咬落去非常香, 仲要配上牛坑腩本身嘅肉味已經好濃🥰🤤😋, 絕對係100分嘅牛坑腩 !
蒜蓉粉絲蒸蝴蝶蝦
✨蒜蓉粉絲蒸蝴蝶蝦 $88🦐🦐🍤🍤
呢個蝴蝶蝦有驚喜呀!🤩 一放上枱已經係非常香嘅蒜蓉味, 見到個份量同埋擺盤非常驚喜🤩🤩, 以為去咗海鮮酒家咁樣 🫣, 每隻蝦用蒜蓉開邊做法 ,廚房亦都好貼心差唔多起哂啲殼比你 食起上嚟都好方便!  食落去淡淡肉 , 仲要係用新鮮嘅海蝦🦐 ,配搭香濃嘅蒜蓉醬,道材料係非常新鮮 ,甚至可以講係絕對一定要試嘅招牌菜🤤 ! 點會估到清湯腩店嘅海鮮小菜竟然係出面高價位酒樓嘅級數😋 !
清湯牛腩河 (+$8 牛爽腩)
牛坑腩撈麵 $64 ( + $8 牛坑腩 )
蒜蓉粉絲蒸蝴蝶蝦