2022-07-26
PICI - 門口有靚靚打卡位!同埋weekday lunch set勁抵食!!!🤩$158 就有齊starters, pasta 同dessert🍨一泥就會先有餐包食住先👍🏻~有得點黑醋+橄欖油,仲可以添如果想食多啲!🤣但我就麻麻哋了,真係真係太太太硬了🗿🥗Starters 1️⃣Andrea’s Cold Cuts 估唔到份量都幾多!😂而且啲parma ham都幾正常~👍🏻2️⃣Tuna tartare 好食好食😜啲醬應該落咗醋,勁香胃🤩🍝Pasta期待咗勁耐,因為一直都有勁多人介紹!😗1️⃣Tagliolini Truffle +$28📸係幾特別嘅,上枱嘅時候侍應會即場喺你面前刨啲松露片,而且絕對冇hea你,份量都好多!😂而啲手工意粉係粗身同埋黃色既~睇落感覺有啲似油麵,其實食落都有小小似,不過呢個手工意粉會再彈牙啲!🤩2️⃣Lasagna Classica +$10😗見呢樣又係推介必叫!不過呢個千層麵比較失望既,冇我想像中咁好食,對我泥講比較普通🥲而且我食既時候完全做唔到拉絲既較果!🤧🧁Dessert1️⃣Tiramisu 好食,滑而啲酒味都啱啱好!🫶🏻🫶🏻🫶🏻2️⃣Panna Cotta 一般!個奶
🥗Starters
1️⃣Andrea’s Cold Cuts
估唔到份量都幾多!😂而且啲parma ham都幾正常~👍🏻
2️⃣Tuna tartare
好食好食😜啲醬應該落咗醋,勁香胃🤩
🍝Pasta
期待咗勁耐,因為一直都有勁多人介紹!😗
1️⃣Tagliolini Truffle +$28
2️⃣Lasagna Classica +$10
🧁Dessert
1️⃣Tiramisu
好食,滑而啲酒味都啱啱好!🫶🏻🫶🏻🫶🏻
2️⃣Panna Cotta
一般!個奶凍好滑不過就比較甜😮💨
🍹Coolers
1️⃣Raspberry & peach soda +$30
比較普通,叫佢係因為佢有peach味,但係peach味唔出!🤧
2️⃣Italian Passion +$30
有驚喜地唔錯!真係好香熱情果味,但係要攪下同真係吱返個掛杯檸檬既汁落去,🤣如果唔係就會有啲甜!
總括🥄
Weekday lunch set 真係好抵食!🫶🏻其實$158有齊starter,pasta同dessert已經係冇野好講😂大家有時間的話就平日去試吓啦👍🏻🥳
*收加一服務費
———————————————————————————
📍將軍澳澳南海岸唐賢街33號Capri Place 地下G17號鋪
價錢:🎖🎖🎖🎖
食物:🎖🎖🎖🎖
*5🎖為最高
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
🔍#是但求其將軍澳