2021-03-17
【 充滿米奇影子的高質下午茶 】一早book好枱去迪士尼探索家酒店食下午茶慶祝生日,想俾驚喜哥哥。芊彩餐廳的 Tea Set真心覺得勁正!唔簡止有質素而且係充滿迪士尼氣氛的環境下用餐特別開心,而且好啱帶埋小朋友黎食呀,成個 Tea Set都有好多米奇的影子。Book枱時有講到係哥哥生日,所以係甜品的木碟上有寫happy birthday,仲有得吹蠟燭唱生日歌,仔仔一勁開心呀!成個 Tea Set有6款指定甜品,4選2的輕食主菜。甜品拼盤有小朋友最愛的新鮮水果串、口感清新的紅豆綠茶奶凍、朱古力焦糖慕絲蛋糕、葡式麻糬蛋撻、食唔停口的金黃迷你雞蛋泡芙、米奇造型的鬆餅。輕食主菜我哋揀左芊彩西冷牛角漢堡和越式金黃春卷伴蒙古嫩羊柳串,全部都整得好精緻好好味,大人小朋友都好啱食。睇完相係咪覺得好吸引呢!如果你哋有迪士尼樂園年卡,記住book枱時問下有無折扣呀,我地就可以用哥哥的生日優惠,有7折,好抵呀!