2018-05-02
依間店最近新開,經過幾次都見好多人排隊,就諗住等到2:30先食冇咩人,點知都等左15分鐘先入座😅不過都算值嘅😂因為以依個價,有齊小拉麵、抹茶蛋糕、一杯凍飲,質量中高水平,真心唔錯😍👍🏻.叫左兩款,分別係抹茶意大利芝士蛋糕配拉麵($48)/抹茶卷蛋蛋糕配拉麵($48)1. 抹茶意大利芝士蛋糕🍰抹茶同芝士味道唔算特別香濃,但都夠細滑,雖然雪得勁左仲有層薄冰係度,但反而多左層口感,而且碟邊仲有大量抹茶粉,鍾意食濃抹茶嘅朋友就可以點D啦😂彤樂評分:7/102. 抹茶卷蛋蛋糕🍵對比起cheese cake,依件平平無奇嘅卷蛋反而喜出望外😍抹茶cake濃,中間嘅抹茶cream更濃而且又多,雖然我唔係特別喜好抹茶,但真心覺得唔錯😁😁😁彤樂評分:9/103. 和風醬油拉麵🍜本來想試下豬骨湯,但比店員說一說話冇蛋,我就點左和濃醬油😅不過我可以好肯定同大家講,唔洗為隻蛋而一定要叫和風醬油,因為隻蛋太熟,似放大耐,唔好食😖不過講返個湯底,初時都唔大期待,但第一啖,又真係令我幾驚喜,湯底有香香嘅和風醬油味,濃度鹹度啱啱好,拉麵幼身又煙煙韌韌,其他配料就中規中距😂細細碗女仔好OK,男仔就未必夠飽啦🙈🙈🙈彤樂評分
1. 抹茶意大利芝士蛋糕🍰
彤樂評分:7/10
2. 抹茶卷蛋蛋糕🍵
彤樂評分:9/10
3. 和風醬油拉麵🍜
彤樂評分:7.5/10
4. 凍檸茶🍹🍋
平時我係唔會特別講,但又出奇地可以,有茶香味,而我叫左少甜依然有甜度,想冇咩甜插多幾下檸檬又唔錯😁
彤樂評分:7.5/10