2021-01-09
下午茶時間同朋友想搵間休閒嘅cafe輕鬆一下,經過新蒲崗比呢間鋪頭嘅天藍色外牆吸引住!門面非常低調,但卻有着歐陸風的感覺😀一進入餐廳,發現餐廳裝潢都很用心,注意細節,而且環境寬敞,坐都坐得舒服!餐廳更主動提供口罩袋,非常貼心🥰•🍝卡邦尼意粉 (Tea Set HKD 55)意粉煙韌而不會過腍。醬汁雖然不算太多但不乾身,亦有濃郁嘅蛋香和芝士味,口感creamy,而且煙肉有夾雜在意粉內,亦都有灑在意粉上,口感帶脆有鹹香。水準不俗,價錢實惠,套餐更配有餐湯。·🍔原條鰻魚漢堡配蕃薯條 (Lunch Set HKD 82)原條鰻魚的賣相總是有着難以抵抗的吸引!鰻魚尚算肥美,肉質柔軟,配合炒滑蛋,芝士,生菜和蕃茄,每一啖口感都非常有層次!值得一提嘅係,蕃薯條非常脆口,而且食得到番薯嘅甜味,正👍🏼·☕️Mocha朱古力咖啡 (套餐價包埋)天氣凍冰冰當然要嗌返杯熱飲啦!表面拉左好靚嘅心心圖案,有種唔捨得飲嘅感覺🥰Mocha有着濃郁嘅朱古力味,口味較甜,岩哂我呢d唔常飲咖啡嘅人都好易入口。·☕️Americano美式咖啡(套餐價包埋)至於朋友飲嘅美式咖啡亦非常濃郁,亦夠香醇,咁凍嘅天氣再飲返杯凍嘅Ameri
•🍝卡邦尼意粉 (Tea Set HKD 55)
·☕️Mocha朱古力咖啡 (套餐價包埋)
·☕️Americano美式咖啡(套餐價包埋)
至於朋友飲嘅美式咖啡亦非常濃郁,亦夠香醇,咁凍嘅天氣再飲返杯凍嘅Americano簡直係提神一流!
餐廳最特別之處,係隔離有一間相連嘅店鋪售賣日韓即食產品,各位食飽飯都不妨可以過去睇下😀