餐廳: 牛角次男坊 (荃灣廣場)
資訊:

2023-03-25 275 瀏覽
重新開業嘅牛角次男坊,菜單都煥然一新,對於"牛角"哩個名都有保證,所以一於試吓更新咗菜單之後味道如何!重開後用餐方式都唔同咗,以往係先付款再坐定定用餐,而家係先坐定定再以QR code掃瞄落單,最後離開時付款。👑公司!燒肉丼定食 $77牛腹腩牛味夠濃郁,咬落好軟好腍滑。豚梅肉雖然冇咩肥肉,但都好腍,而且味道好香。牛舌好爽口,一啲都唔韌。丼飯配秘製醬汁甜甜地好好味,份量都唔少,夠哂飽😍✨燒草飼牛腹腩蔬菜丼配花椰菜飯 $67哩個丼飯並冇米飯成份,以花椰菜粒代替米飯,加埋沙律菜同牛肉,好適合戒澱粉質嘅朋友仔。沙律配麻醬味道好夾好開胃。牛腹腩腍滑,牛味香濃😄✨炸雞軟骨(L) $25新鮮熱辣辣炸起,一上枱已經聞到好香,食落夠哂酥脆,配埋沙律醬酸甜可口更加正😆✨亂刃燒牛舌 $25粒切牛舌味道好香,食落唔會韌亦有嚼勁,比起丼飯中嘅牛舌更有口感。✨溫泉蛋 $1212蚊一隻蛋唔平,但雞蛋蛋味好香濃,絕對唔係cheap cheap蛋,入口滑溜溜,撈飯都一樣係咁好食😋✨溫野菜 $12有椰菜花、西蘭花同甘筍,蔬菜幾嫩口唔老,份量都合理。🔍整體感覺:新菜單果然有新鮮感,第一次試花椰菜飯,感覺新奇得嚟又幾好味。小

公司!燒肉丼定食

炸雞軟骨(L) $25

✨亂刃燒牛舌 $25

✨溫泉蛋 $12

✨溫野菜 $12
有椰菜花、西蘭花同甘筍,蔬菜幾嫩口唔老,份量都合理。

🔍整體感覺:新菜單果然有新鮮感,第一次試花椰菜飯,感覺新奇得嚟又幾好味。小食味道都一樣做得幾好,尤其喜愛雞軟骨,脆卜卜得嚟又唔會覺得太熱氣😝 餐點份量都有誠意,味道亦唔錯,性價比好高👍🏻
2023-03-22
午餐