2025-02-19
回頭指數:⭐️⭐️⭐️食物質素:🌮🌮🌮服務質素:☺️☺️☺️消費指數:💰💰(TTL $672,人均消費$336)環境質素:☘️☘️☘️位於銅鑼灣鬧市嘅日式燒肉,有放題同埋單點套餐,主打各種和牛及海鮮,我哋點咗特選燒肉二人盛,一樣十分飽肚🙂↕️。特選二人燒肉盛 ($738👉🏻598)前菜芥末八爪魚青瓜&磯煮鮑魚沙律芥末八爪魚係小妹嘅至愛,配上青瓜口感清新磯煮鮑魚呢味道偏鹹少少,配埋沙律食就啱啱好。另外建議大家,因為之後燒肉容易感到油膩,所以可以同前菜交叉咁食,中和返冇咁滯😉燒肉&海鮮香草牛油燒凡立貝&鹽燒深海虎蝦海鮮食材新鮮,簡單配上牛油同海鹽,已經可以帶出鮮味28cm安格斯鎖鏈牛肉有28cm長,肉質嫩滑,醬汁味道濃烈,做燒肉非常適合。厚切鹽燒牛舌厚厚嘅牛舌,簡單燒香表面,配上餐廳預備嘅醬料,肉質鮮嫩,口感彈牙,滿滿油脂香味👍角切黑豚芝士七味燒黑豚肉配上芝士同七味粉,非常惹味,有串燒嘅感覺日本A5和牛西冷脂肪分布平均,雪花好靚🥹簡單燒一下就OK,入口即溶,肉質細緻,絕對係當晚MVP澳洲M9和牛里肌肉里肌相比起A5和牛西冷雪花就會少啲,但肉質就會更加緊致,各有千秋。配菜有機粟米燒&果物燒碗物黑松露和牛炒飯黑
回頭指數:⭐️⭐️⭐️
食物質素:🌮🌮🌮
服務質素:☺️☺️☺️
消費指數:💰💰(TTL $672,人均消費$336)
環境質素:☘️☘️☘️
。特選二人燒肉盛 ($738👉🏻598)
前菜
芥末八爪魚青瓜&磯煮鮑魚沙律
芥末八爪魚係小妹嘅至愛,配上青瓜口感清新
磯煮鮑魚呢味道偏鹹少少,配埋沙律食就啱啱好。
燒肉&海鮮
香草牛油燒凡立貝&鹽燒深海虎蝦
海鮮食材新鮮,簡單配上牛油同海鹽,已經可以帶出鮮味
28cm安格斯鎖鏈牛肉
有28cm長,肉質嫩滑,醬汁味道濃烈,做燒肉非常適合。
厚切鹽燒牛舌
角切黑豚芝士七味燒
黑豚肉配上芝士同七味粉,非常惹味,有串燒嘅感覺
日本A5和牛西冷
澳洲M9和牛里肌肉
配菜
有機粟米燒&果物燒
碗物
黑松露和牛炒飯
黑松露香味濃郁,炒飯非常乾身,夠晒鑊氣
Dessert
自家製牛乳凍
同類餐廳 #cocofood_日本菜
同區餐廳 #cocofood_銅鑼灣
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既 update