好少會嚟到鰂魚涌食野,一嚟就係去呢間好偏僻、擁有大排檔風味嘅隱世川菜小店。想到達呢間餐廳,就要先穿過一條小巷,再轉個彎先到達,唔睇清楚個地圖都要搵一輪㗎~不過只要認住佢隔離係一間中醫診所就易搵啲🙈✨✍🏻 /四川麻椒雞▪️價錢:HKD98/半隻▪️美味指數:♥♥♥♥♥半隻雞份量好多啊~面頭鋪滿大量香蔥同攪碎咗嘅川椒,麻而不辣,雞肉滑嫩,食唔到辣嘅朋友都可以挑戰吓🐓✨✍🏻 /麻辣鹹魚肉粒炒飯▪️價錢:HKD98▪️美味指數:♥♥♥♥♡呢個煲仔炒飯上菜時熱辣辣,仲要搵個鐵碟墊底上。食落果陣麻辣味道好過癮,有好多肉粒,鹹魚粒份量就啱啱好,仲有啲飯焦添!店內仲有其他原煲煲仔菜,仲有個首創嘅煲仔酸菜魚都好吸引🤤✨✍🏻 /脆皮鍋燒湯麵▪️價錢:HKD69▪️美味指數:♥♥♥♥♡食完上面偏惹味嘅菜式,緊係要食返清湯麵中和吓啦~呢碗麵上面起碼有8塊五花腩薄片,每塊嘅邊都燒到微焦,而且呢碗麵揀咗清湯,清清哋更啱我口味🍜✨

✍🏻 /四川麻椒雞
▪️價錢:HKD98/半隻