本地品牌熱狗店齊柏林,最近開設牛丼副線 ❛牛丼家❜!餐廳位於旺角,營業到凌晨2點,想食宵夜可以考慮嚟呢度🤣二樓嘅枱上放有電磁爐,睇嚟遲啲有火鍋套餐~而家做緊試業優惠,推出優惠價$100/5碗牛肉飯嘅套票,平均一碗只需$20,真係好抵!丼飯包括鰻魚、豬、牛、雞,而且有多款口味:原味、香蔥、雙重芝士、咖喱、溫泉蛋,最平$26就買到!🐂雙重芝士牛魔王飯(M) ($55)呢碗飯果然無改錯名🤣成個碗都鋪滿咗芝士,份量好澎湃😍開始食之前跟餐廳教學,將牛魔王汁淋落白飯度 (唔好直接淋漢堡扒),再將飯同芝士撈勻,真係極邪惡呀!漢堡扒採用澳洲和牛,表面燒得有少少焦脆,咬落去好Juicy;值得一提嘅係個牛魔王醬汁,以特別提煉嘅牛肉脂肪、柚子醋等調配而成,整體食落甜甜地又有芝士香味,伴酸薑片解膩一流~🐓泡菜照燒雞扒飯(M) ($46)雞扒份量都幾多,而且肉質厚身嫩滑😍雞扒同白飯都沾滿日式照燒汁,食落甜甜地,成個配搭好夾,再搭泡菜一齊食不會太辣,仲非常開胃~⪢ 升級套餐 ⪡炸公魚仔+飲品 (+$15)炸雞+飲品 (+$20)🐓炸雞 炸雞有三件,外層炸成金黃色,內裏肉質鮮嫩~而且炸得幾乾身,食落一啲都唔覺得油淋

雙重芝士牛魔王飯

🐂雙重芝士牛魔王飯(M) ($55)
泡菜照燒雞扒飯

🐓泡菜照燒雞扒飯(M) ($46)

⪢ 升級套餐 ⪡
炸公魚仔+飲品 (+$15)
炸雞+飲品 (+$20)

🐓炸雞
炸雞有三件,外層炸成金黃色,內裏肉質鮮嫩~而且炸得幾乾身,食落一啲都唔覺得油淋淋,沾上醬料都好正!
公魚仔

🐟炸公魚仔
公魚仔有四條,脆口得嚟幾有魚香~

🍹冰紅茶
微甜嘅紅茶,幾消暑~

🍑白桃汁
白桃汁不過不失,有果汁味,不過個人覺得味道偏甜🤣

總結:支持本地品牌🙌🏻而且走平價路線,絕對係糧尾恩物!
  • 公魚仔