留意咗網上呢個嫲嫲👵🏻品牌嘅鬆餅好耐,一直都好想食🤤,可惜網店每次最少要訂8件,怕一個人食唔到咁多,所以一直都無訂過。之前經開‪上環,知道呢間咖啡店‬都有提供同品牌鬆餅,見嗰日人少少就嚟個下午茶先☕️。.堂食鬆餅一樣有多款口味選擇,冧酒提子、伯爵茶檸檬、肉桂蘋果等,價錢單件$35,兩件$60,另配果醬同clotted cream。講真,價錢都唔算平架😅,不過又係幾好食嘅,食過一次後攪到阿叔心思思又想網上訂番次再食。😛.今次我揀咗 #原味楓糖 同埋 #海鹽焦糖朱古力,鬆餅經過翻熱後熱辣辣🔥,外脆內軟,質感有啲似食緊美國曲奇🍪咁!味道方面,雖然朱古力味味道較濃,但阿叔更愛原味,原味味道微甜,好香牛油味🤤,建議塗上clotted cream一齊食,味道層次更豐富,難怪被選為人氣鬆餅之一。👍🏽