2017-04-07
A姐:塊肥牛係我㗎!A姐:隻蝦係我㗎!A姐:粒墨魚滑係我㗎!A姐:件滑雞係我㗎!A姐:條烏冬都係我㗎!所有嘢都係你,咁我飲湯算啦!除非將肥牛寫名我先有得食,如果唔係A姐就係唔畀飽飯我食㗎!有見及此,今日一人一鍋唔駛爭!不過一人一鍋一直都係快餐店專利,而且一般人都覺得一人一鍋就等同無特色,所以上環煮道Uniboil就要改寫大眾嘅諗法,話畀大家知一人一鍋都可以好有市場地位!呢度總共有8款特色火鍋畀你揀:環球海鮮鍋、日式壽喜燒、韓式部隊鍋、韓式牛助鍋、麻辣雞鍋、全丸滿座鍋、星級精選鍋同麻辣豬手鍋,仲可以配白飯或紅薯粉。(A姐:真係款款都想食呀!)揀完火鍋,仲要揀湯底,原來湯底都有11款任你揀:清湯、韓式部隊湯、煮道香辣湯、煮道四川麻辣湯、泰式冬蔭湯、煮道沙嗲湯、金黃南瓜湯、健康蕃茄湯、日式壽喜燒湯、忌廉蘑菇湯同清甜粟米湯﹗如果你嘅另一半好似A姐咁無意見就慘喇,淨係揀湯底都用咗15分鐘喇!M佬之選:環球海鮮鍋(大)- 健康蕃茄湯底一如以往,飲湯先!蕃茄湯底好新鮮呀,完全無茄膏死實味,超濃郁仲酸酸甜甜,好開胃呀。海鮮鍋有日本廣島蠔、越南大虎蝦、紐西蘭青口、美國帶子、雲南雲耳、鮮冬菇、粟米、芋絲、
A姐:隻蝦係我㗎!
A姐:粒墨魚滑係我㗎!
A姐:件滑雞係我㗎!
A姐:條烏冬都係我㗎!
所有嘢都係你,咁我飲湯算啦!
除非將肥牛寫名我先有得食,如果唔係A姐就係唔畀飽飯我食㗎!有見及此,今日一人一鍋唔駛爭!不過一人一鍋一直都係快餐店專利,而且一般人都覺得一人一鍋就等同無特色,所以上環煮道Uniboil就要改寫大眾嘅諗法,話畀大家知一人一鍋都可以好有市場地位! 呢度總共有8款特色 火鍋畀你揀:環球海鮮鍋、日式壽喜燒、韓式部隊鍋、韓式牛助鍋、麻辣雞鍋、全丸滿座鍋、星級精選鍋同麻辣豬手鍋,仲可以配白飯或紅薯粉。(A姐:真係款款都想食呀!)
M佬之選:環球海鮮鍋(大)- 健康蕃茄湯底
A姐之選:星級精選鍋 - 清甜粟米湯底