2024-03-15 237 瀏覽
見天氣凍,就決定同朋友去牛摩擦打吓邊爐。餐廳環境都頗大,卡位為主。裝修編日本風,仲有一個位係比啲人掛繪馬, 好得意。今次就揀咗佢個Level 1牛肌腹個餐。湯底我就揀咗壽喜燒,而朋友就揀咗昆布鰹魚清湯。壽喜燒湯底仲配搭一隻蛋俾你沾蛋汁食肉,唔錯。我哋嗌最平嗰個肉餐,啲牛肉質素都幾好,脂肪同肉嘅比例都平衡,而質地亦都唔會好嚡口。而雞肉就好出色,一啲都唔會有陣雪味,仲要件件雞件都好嫩滑好好食。呢個餐仲包咗出去自取多種火鍋配料,同平時一樣都會有唔同嘅丸仲有蔬果。今次好想讚吓佢嘅蔬果,尤其芋頭、南瓜、蕃茄同粟米,全部都好甜,加埋壽喜燒湯汁,真係好好食。最特別係呢間會有一啲壽司選擇,當中仲有三文魚壽司,質素都唔錯。而佢嘅甜品都幾抵讚,有藍莓芝士蛋糕、朱古力/吉士泡芙,吉士/朱古力糯米糍,全部都唔係頹整,食得出係有心機整,口感同味道都好好。另外亦都有一個位俾你整雪糕加配料,雪糕有朱古力味同低脂牛奶味,兩隻款都偏向沙冰質感,清爽得來唔會有負擔,好啱打完邊爐食。成餐都食得好飽好滿足,如果一個人嚟打邊爐,牛摩係一個好選擇,因為可以一人一鍋同多配料同甜品選擇。
見天氣凍,就決定同朋友去牛摩擦打吓邊爐。

壽喜燒湯底仲配搭一隻蛋俾你沾蛋汁食肉,唔錯。