Steam Fresh💙💙 Lets be the Seafoodholic🤗..九重鮮,一間以韓式蒸海鮮經營既韓國🇰🇷 餐廳🍽。以新鮮海鮮,原汁原味蒸煮方式,保持鮮味。質素真的高質,挑吃寶寶都表示好滿意😍,而且餐廳佈置都好有韓國風味,讓你能短暫感受到韓國既體驗🎎 不錯喔。.而且最近比我發現,做緊既套餐好優惠,當然要來一試吧。一個價錢,就已經嚐到蒸海鮮🐚🦐🦞🐚+任飲任食放題🍗🍢🥟🍤🍱🍡,真係十分之抵啊啊啊。而且設有3款選擇:A、B、C 餐,今次就試個中等價位吧。 .______________________________時段1 $268;時段2 $2881.星期一至四 (18:30-22:00) (180mins)2.星期五、六、日及假期 (120mins).+$12 升級無酒精飲品任飲 / +$38 升級酒精飲品任飲______________________________ll✨3款海鮮 (龍蝦、帶子、鮑魚) :每位一份先來既海鮮,雖然每樣細細,但味道都好有鮮味。龍蝦🦞 好多蝦膏,肉質彈牙,連蝦鉗都藏住好多肉呢;帶子🐚 小小一隻,但經蒸煮後出汁鮮甜;鮑魚🐚 不大,但同樣爽彈啊

時段1 $268;時段2 $288
2.星期五、六、日及假期 (120mins)

+$12 升級無酒精飲品任飲 /
+$38 升級酒精飲品任飲
l[B 餐 弘益塔]l

✨3款海鮮 (龍蝦、帶子、鮑魚) :每位一份
先來既海鮮,雖然每樣細細,但味道都好有鮮味。龍蝦🦞 好多蝦膏,肉質彈牙,連蝦鉗都藏住好多肉呢;帶子🐚 小小一隻,但經蒸煮後出汁鮮甜;鮑魚🐚 不大,但同樣爽彈啊。

✨4款貝類 (任食)
(沙白、白蜆、沙蜆、蕃薯蜆)
無錯‼️ 呢4款貝蜆類係任食架😍,餐廳以自助形式隨客人任意挑選💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️,食幾多 多多都有供應啊。不同種類既蜆肉,味道各有千秋,大大隻痴殼,好肥美 好有咸鮮味呢。

而且仲有活蝦任食架🦐🦐🦐,雖然不至於新鮮到跳起,但肉汁仍然鮮味,肉質彈牙,隻隻都超肥美厚肉,讚。

✨粥底二選一 (豬手、泡菜)
最後吃個蒸煮成晚,充滿鮮甜味既海鮮粥底吧❤️。海鮮精華全都溶入其中,真的是超級鮮甜耶‼️食到撐 都忍唔住要吃幾碗呢。豬手亦炆煮得軟淋,不會搶左海鮮既鮮味,粥底綿滑,但份量實在太多了。

甜品:原個椰皇子
椰奶香🥥好香滑,甜度剛好,又清甜。清清味蕾不錯 又滋潤呢,我就好愛呢個甜品啊啊啊。

涼菜:韓風雪梨汁蕎麥麵
烤肉:韓式一口牛、烤韓式雞肉、泰式烤豚肉
串燒:汁燒七味雞軟骨串/ 雞脾菇串、新疆16味燒牛脷串
炸物:吉列蠔、韓式蜜糖芥末炸雞、越南蔗蝦、炸鮮蝦雲吞、紫心脆薯餅
放題方面,質素都一樣唔差呢。想惹味:烤肉,串燒、炸物、涼菜,選擇多 一定能滿足到你。l[韓風海蝦鮮蜆銀子燒 (清湯)]l,都是必試,充滿清酒🍶 煮香味,更帶出海鮮既鮮味。
Wincy提提你 💙蒸鍋小Tips💙

4款貝類、活蝦任食,先食海鮮免過熟。
串燒、烤肉、銀紙燒最惹味,
海鮮精華溶入粥底,最鮮味。
吃罷。。你應該跟我一樣滿足吧🤗。不過呢間長期都好full 好爆,想食提提你 記得要book位穩陣ddd。呢餐真係令我肚皮滿到就爆啊😳。
×××[九重鮮 -Steam Fresh]×××