餐廳: Cafe首爾
資訊:

餐廳: Cafe首爾
資訊:

2023-07-25 1415 瀏覽
今次去食既係位於大埔既韓國餐廳,呢間餐廳唔算好大,座位亦唔多,我地平日既lunch time黎食,好快有位,坐得都舒服,一坐低佢地就先送上熱茶同前菜👍🏻 餐具佢地係用韓式風格既筷子,即係好簿好平果種鐵筷子,有牙籤提供,可惜就冇紙巾提供😗平日午市有個特價餐牌,價錢唔貴,所有餐都係$55以下,飯類仲有個湯送,餐飲就要加錢,主餐牌亦唔算好貴,同樣都係飯類會送湯👏👏今餐總共食左5樣野,韓式牛肉飯($55),泡菜豬肉飯($50),呢兩個飯類感覺係普通既碟頭飯,我期望會用鐵板上,見餐牌個樣好似有一個黑色鐵板咁,所以呢兩個飯感覺都係麻麻地😐 另一個我點左主餐牌既韓式辣汁牛肉湯($80),佢係配一碗白飯,呢個餐就真係比到我食韓國野既feel😍 今次個湯就用鐵鍋裝,睇相都見滾到起曬泡,呢個湯餸飯一流,就算直接飲都唔會太辣太咸,呢個餐好滿意😛仲有一個主食我叫左咖喱牛肉湯麵($47),個咖喱偏淡,麵就適中,唔會太淋,亦都係一個好普通既餐🤨最後就係牛肉紫菜卷($65),呢個係有韓式風味既小食,賣相同味都我都覺得好好😋 但價錢感覺偏貴,比一個午餐仲要貴🥲呢間餐廳絕對係一分錢一分貨,主餐牌既食物比特價餐既好食好多

呢間餐廳絕對係一分錢一分貨,主餐牌既食物比特價餐既好食好多,如果想普通食個快飯又得,想食得好d又得,對食有要求既話最好叫主餐牌既野食,整體黎講我對呢間餐廳係滿意既😁😁