上網見到啲海南雞好正,次次經過都聞到浸肉骨茶味,今日就同朋友去食。天天海南雞 必食雞非常滑之餘,個皮好薄。醬汁做薑汁,平時嘅酸辣汁,同埋中式嘅甜甜地嘅醬汁。仲有粒青檸仔調味,而且仲好大份,叫左個油飯送,好香香茅同雞味。豬肉肉骨茶小火鍋 推介經過都聞到陣味好香,食落去好多材料。原來呢一度係做火鍋底,仲有得嗌配料添。不過本身裏面啲豬肉骨,腐皮,肉丸再加埋芽菜同埋面底都夠食。個湯底小小藥材味唔會太重,而且個豬肉好香好林! 豆漿海南雜菜煲 推介平時雜菜煲我食得多,今次用豆漿整個底都係第一次!好香嘅豆味同過菜竟然好夾,唔會太奶亦都唔係甜嘅。本身用咗啲蝦米仔爆開,所以都有少少海鮮味。絲粉絲朔晒啲汁好入味! 石榴紫背天葵山楂蜜飲落去酸酸甜甜,一啲都唔膩。 食完嗰個火鍋仔解下熱啱曬! 整體嚟講位置都坐得舒服,而且食物質素都唔錯,同埋都幾有特色,將肉骨茶做火鍋底,值得一試!

天天海南雞 必食

豬肉肉骨茶小火鍋 推介
個湯底小小藥材味唔會太重,而且個豬肉好香好林!

豆漿海南雜菜煲 推介

石榴紫背天葵山楂蜜
飲落去酸酸甜甜,一啲都唔膩。 食完嗰個火鍋仔解下熱啱曬!

2024-10-14