餐廳距離地鐵站唔算遠,10分鐘內就到,都幾方便。餐廳佔地2層,地面果層有好多海鮮缸,證明海產非常新鮮。新鮮生蠔同鯛魚刺身🐟海產咁新鮮當然要叫返幾款試下啦。我地點左生蠔同鯛魚刺身。生蠔好大隻好肥美,而且好鮮甜。鯛魚平時好少食,估唔到原來咁清甜,重點係好厚切。海膽火鍋🍲平時食海膽都係就咁生食,真係人生第一次用海膽做火鍋湯底🤩 店員話佢地係用六隻北海道海膽去做,加埋上等昆布汁做鍋底,齋聽未食都已經覺得好吸引。火鍋料拼盤包左三文魚,大蝦,蟹腳,帶子等等好豐富好抵食~沾滿海膽的食材除左本身食物的清甜外,會多左一份海膽濃郁的鮮味,真係好正👍🏻 食完曬之後店員仲會加入白飯,雞蛋等去煮成粥,超級滿足呀!不過呢個係期間限定,所以未必次次都有得食!
新鮮生蠔同鯛魚刺身🐟
海膽火鍋🍲