餐廳: 泰皇閣泰國菜館
資訊:

2018-08-05 130 瀏覽
其實係六月去食不過一直無時間寫食評😅😅話說朋友約食泰國菜(繼日本菜後,泰國菜一定係我首選✌🏼),咁食泰國好自然就去九龍城架啦,今次揀左間新野 (後尾聽朋友話原來係搬去新地址),一坐低,就叫左個生蝦刺生,wow好彈牙呀!😋😋😋我地六個人一人一隻食完想encoure,不過要留肚再食其他野所以就忍左手同口😂跟住就係拼盤,我只食左魚餅同鳳爪因為呢兩樣都係我嘅必食泰國小食🤤炭燒豬頸肉我只可以話係出色!必食!勁好食!一定要食!呢個係牛肉他他,必食!😋😋😋椰汁飯又係必食嘅,我一個人可以食一兜,六個人分每人可以有一小碗嘅😅😅之後係生菜包,有分唔知泰國邊到嘅生菜包,我地揀左重口味啲嘅生菜包😂😂😂最後整個芒果糯米飯!😋😋😋芒果沙冰係勁香芒果味☺️☺️中意芒果嘅唔好錯過!
其實係六月去食不過一直無時間寫食評😅😅

生蝦刺身

小食拼盤

炭燒豬頸肉我只可以話係出色!必食!勁好食!一定要食!
超好味炭燒豬頸肉

呢個係牛肉他他,必食!😋😋😋
牛肉他他

椰汁炒飯

肉碎生菜包

最後整個芒果糯米飯!😋😋😋
芒果糯米飯

芒果沙冰係勁香芒果味☺️☺️中意芒果嘅唔好錯過!
芒果沙冰

冬蔭公