2018-06-27 354 瀏覽
成日突然想食點心,好在而家有好多點心專門店,令到我隨時想起都可以去食。不過有一間我特別喜愛,位於太子站附近,雖然鋪位不算太大,但水準穏定,裝修精緻。今晚一於同老公又去嘆返個一盎二件先。餐牌選擇多而且都有好多特別款式原隻鮑魚燒賣鮑魚雖然唔算大隻但味道鮮甜,燒賣蝦肉彈牙,豬肉鮮味,正👍🏻籠太子蝦餃皇外皮晶瑩剔透,蝦肉餡料爽口彈牙!鵪鶉蛋燒賣我最愛嘅懐舊點心,最上面鵪鶉蛋熱辣辣,入口充滿蛋香,下層豬肉燒賣肉味鮮甜,真係好好食😋😋海鮮蘿蔔絲煎薄撐薄撐煎得非常香口,入口內脆內軟,中間清晰見到一條條蘿蔔絲,清甜美味,再加埋蝦米做餡料,更加惹味👍🏻原隻鮮蝦腸粉腸粉滑溜溜,鮮蝦肉大大隻又夠鮮味,沾上少少甜豉油,更加滋味!雪山叉燒包入口軟綿,叉燒粒煮到甜甜地,夾埋一齊食最滋味!鳳爪排骨飯排骨調味香濃惹味,飯面充滿肉嘅鮮味,而且份量仲好足夠所有點心都係即叫即整,新鮮熱辣,而且水準好,果然係我最愛既點心店!

餐牌選擇多而且都有好多特別款式

原隻鮑魚燒賣
鮑魚雖然唔算大隻但味道鮮甜,燒賣蝦肉彈牙,豬肉鮮味,正👍🏻

籠太子蝦餃皇
外皮晶瑩剔透,蝦肉餡料爽口彈牙!

鵪鶉蛋燒賣

海鮮蘿蔔絲煎薄撐

原隻鮮蝦腸粉

雪山叉燒包
入口軟綿,叉燒粒煮到甜甜地,夾埋一齊食最滋味!

鳳爪排骨飯
排骨調味香濃惹味,飯面充滿肉嘅鮮味,而且份量仲好足夠

2018-06-26
  • 原隻鮑魚燒賣