2022-11-23
近期悅來坊開咗好多不同嘅食肆, 其中一間火鍋放題店, 我哋奄尖這一家都食過幾次, 就係貪佢方便, 有得打邊爐🍲🥢又有得食日式🇯🇵放題, 啱哂唔同人嘅口味! 次次嚟無論星期一至日都係人氣👨👩👧👩👩👧👩👩👧👦勁旺, 而且餐廳用咗QR code落單, 超方便!👍🏻我地今次叫咗B餐$248, 包括200幾款日式料理 + 火鍋 + 甜品。多款食物全部都係任食, 除咗火鍋配料之外, 剌身,一品料理金, 串燒, 炸物, 壽司, 天婦羅同甜品都係任食呀! 真係食到你捧住個肚走😂😂火鍋湯底我哋揀咗鴛鴦鍋 , 壽喜燒湯及豬骨湯底。壽喜燒湯底味道夠濃郁, 有日本風味! 牛肉都有幾款選擇, 海鮮方面仲有廣島蠔同海蝦任點 淨係食海蝦都為到本㗎🤣🤣。佢啲海蝦蝦肉都幾彈牙。 除咗呢啲之外, 仲有蝦滑, 墨魚滑, 蜆, 青口等比大家揀。仲有火鍋配料自助吧, 有不同蔬菜, 豆腐, 香菇, 木耳, 南瓜片, 蕃茄, 丸類, 午餐肉, 粟米餃, 魚皮餃, 蟹柳, 豆腐, 烏冬等放滿凍櫃, 供應不同款食物! 日式料理就叫咗啲刺身, 炸物, 串燒, 同壽司。 刺身都幾新鮮, 其他小食都係即叫即整。 最後要介紹下
日式料理就叫咗啲刺身, 炸物, 串燒, 同壽司。 刺身都幾新鮮, 其他小食都係即叫即整。 最後要介紹下佢哋嘅甜品, 非常之推介比大家試下嘅宇治抹茶芭菲! 有抹茶雪糕同小丸子, 下面仲有啲忌廉紅豆同寒天! 🍨😋 另外仲有一杯係榴槤芭菲, 榴槤味唔算太重, 都好食。
總括嚟講, 呢間日式火鍋放題都算高質, 而且又近大窩口站, 交通方便, 係一間抵食嘅日式放題店! 👍🏻
舖名: 牛之鍋日本料理
地址: 荃灣荃華街3號悅來坊2樓202號舖
#牛之鍋#火鍋#火鍋放題#日式料理#牛肉#甜品#宇治抹茶芭菲#榴槤芭菲# 香港美食#荃灣#荃灣美食#日式放題#hkfoodie#hkfood#悅來坊#打卡