2008-06-23
唔知係咪自己食意大利餐經驗唔多但覺得响中環有間咁骨指o既餐廳食lunch, 都算係想當難得自覺食咗咁多次, 除咗間中服務真係有"缺憾"外, 都相當滿意食過好多次Carbonara最鐘意佢個汁夠creamy同埋忌廉汁三文魚意粉都係雖然啲三文魚真係有啲"鞋口" 同埋餸o既份量永遠都有多冇少 又可能係佢啲意粉煮得好好 唔會over-done 啲汁又夾 所以唔覺唔覺食意粉多過食肉羊肉丸都試過 好鐘意佢落咁重香草 同啲羊好夾但又係多到連胃口特大o既我都食唔晒咁滯佢啲蝦有時係細蝦 當然驚喜不及半生熟大蝦啦縱使只有一隻响面 都大方得體估唔到o既係原來佢哋拿手凍意粉有一個三文魚生配三文魚子o既cold pasta同樣冇失禮人至於grill menu個人認為食grill冇需要去嗰度食 到底水準唔會去到professional 就無謂到頭來挑剔 徒增負評之前一直好欣賞佢個香草蒜蓉醬 同埋南瓜湯 (有薑o架!)介紹咗好多個朋友去食都一致好評pasta就更不在話下但呢幾次去 佢竟然"反樸歸真" 用返黑醋橄欖油... 仲要冇做南瓜湯 (一次係甘荀, 一次係蕃茄, 味道都滿意, 但冇
食過好多次Carbonara
佢啲蝦有時係細蝦 當然驚喜不及半生熟大蝦啦
縱使只有一隻响面 都大方得體
估唔到o既係原來佢哋拿手凍意粉
至於grill menu
之前一直好欣賞佢個香草蒜蓉醬 同埋南瓜湯 (有薑o架!)
介紹咗好多個朋友去食
都一致好評
pasta就更不在話下
但呢幾次去 佢竟然"反樸歸真" 用返黑醋橄欖油... 仲要冇做南瓜湯 (一次係甘荀, 一次係蕃茄, 味道都滿意, 但冇驚喜)
希望佢哋可以越做越好
多啲人去食好味, 環境舒適, 價格又合理o既pasta