2023-06-26 301 瀏覽
手作功夫茶,雖然係連鎖台式飲品,但主要開喺啲屋邨商場,感覺好似低一個檔次,所以一直沒有想去試嘅動力。最近本住試吓無壞嘅心態,買咗我第1杯手作功夫茶-鐵觀音珍珠奶茶,珍珠好qq,又有黑糖味,好好味👍🏻😋一向無叫少糖嘅習慣,但都唔會覺得好甜。之後我仲試咗38奶霸,有珍珠+蒟蒻+仙草,大滿足,$29好抵飲😂另外,本身對芝士奶蓋(+$8)無特別興趣,但諗住還便都試,試埋佢啦。點知一試就出事,淡淡芝士味,同奶茶非常夾👏🏻本來孤寒嘅我,搞到之後每次都忍唔住要加芝士奶蓋🤣如果唔想飲奶茶嘅時候,四季春青茶+珍珠都係唔錯嘅選擇,凍熱都好香茶味。呢間飲咗10次以上,每次啲珍珠都好好味,水準都好穩定,所以加珍珠都會係指定動作🤭

鐵觀音珍珠奶茶+芝士奶蓋
2023-06-25
10 分鐘 (外賣自取)
下午茶
鐵觀音珍珠奶茶+芝士奶蓋