餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

2024-06-07 286 瀏覽
今日媽媽生日,全家決定帶佢嚟到一鍋堂食火鍋,珍惜呢個溫馨嘅時刻🎂。坐落於熱鬧嘅旺角,我哋選左佢哋嘅60分鐘半自助火鍋放題(多款自助配料及飲品任拎)。價錢對於我哋嚟講真係非常好,又抵食,輕鬆愉快嘅午餐時光。 首先就係佢哋嘅60分鐘半自助火鍋放題(多款自助配料及飲品任拎)$68🍲。價錢公道,選擇多多,真係讓人暖到心窩窩。火鍋配料琳琅滿目,新鮮又香噴噴,放落鍋裡面轉一轉,丟落口裡面,軟綿綿嘅口感配上醇厚嘅湯底,即刻整個人都暖咗起嚟😋。🌶️火鍋湯底揀咗一鍋麻辣鴨血豆腐湯,佢有種迷人嘅辣度,濃烈,每個人都讚好,尤其係媽媽。用呢個湯底熬嘅火鍋,無論是獅子狗🐶定者響鈴🔔都會有層次感,每一口都飽滿嘅力量。已經可以聞到濃濃嘅辣香氣味,熱辣辣嘅湯精準抓好每一個火鍋嘅靈魂,辣得剛剛好,適合喜歡吃辣嘅朋友。提到韓式涼伴豆芽🌱,散發出新鮮嘅清原野嘅香味,配上餐廳獨特嘅紅燒豬軟骨🐖,香氣四溢,頓時令我回到咗媽媽廚房嘅味道,暖香香嘅,一家人一齊分享,簡直係美滿嘅象徵。涼拌豆芽爽口提神,而豬軟骨腍滑有嚼勁,兩者別具一格,相映成趣。獅子狗🐶同響鈴🔔都係必試嘅。當然少不了輕輕松松地食一頓火鍋,我哋也強烈推薦你試一試薯粉🥔。
當然少不了輕輕松松地食一頓火鍋,我哋也強烈推薦你試一試薯粉🥔。輕輕咬一口,香溜溜嘅,混合住湯渣嘅味道,充滿咗種種驚喜嘅滋味,就好似每一年生活一樣。則係火鍋嘅經典配角,滑溜有彈性,就好似香港嘅彈牙粉絲咁,食落去煙韌之餘,又吸足咗湯渣嘅精華,簡直就係鍋物嘅必備之選,正到無得較!

過咗一個愉快嘅下午,我哋全家人飽飽地走出咗一鍋堂,帶住媽媽嘅笑容同滿足嘅心情。一家人嘅聚餐,就應該係咁,不論何時都衷心希望能分享更多愉快嘅時光。👩‍👩‍👧‍👦🎊🎊🍰🥳