2024-01-12
前菜,忌廉蘋果,豆腐配南瓜汁,凍蝦配蘿白。幾款味道都比較清,前菜夠晒開胃。而且放款幾特別好有儀式感,打卡影相都幾吸精。岩手赤崎真蠔,夠晒新鮮而且好蠔肉,飽滿加小小青檸汁調味有令一種風味。松葉蟹龍蝦汁素麵,松葉蟹肉一疏疏拆肉,極為鮮味配答龍蝦汁重。甜蝦他他配岩鹽加柚子,用甜蝦一條一條咁起肉,,每口都粒粒鮮甜白子用高湯輕輕煮過,比之前食在外面食過的好吃。個人認為呢到既師傅製作手法較為出色。白子新鮮唔會醒,入口細滑暖暖地易入口好似忌廉咁CREAMY。今次真係一改我以住對白子味道上既印象。劍魚腩配鳥魚子碎 爽口彈牙,魚油香濃不油膩,口感豐富想多吃幾舊。間八魚,松露酸汁紫蘇葉醬汁食落又幾開胃石雕壽司,白身魚口感平滑魚肉味道較輕。上面加小小醬油調味已經不錯。灸燒梭子魚,外層燒過暖暖地魚油味香濃不醒,魚肉淋中帶香。赤貝厚身勁為爽口,新鮮十足好厚肉鮮甜鮮味,赤貝拍打過後收縮。煙燻獅魚,有煙燻燒過留下獨特煙燻香氣,獅魚魚肉夠爽口咬落有彈性,煙燻後臭角視角都有所提升,外面好小試得到。清酒煮鮑魚,彈牙爽口好吃。赤身入口滑溜爽身,. 加左小小醬油調味,味到更有層次感 飯暖暖地唔會太舊入口大小適中。吞拿魚配蛋王
間八魚,松露酸汁紫蘇葉醬汁食落又幾開胃
清酒煮鮑魚,彈牙爽口好吃。
吞拿魚配蛋王醬油漬,呢種食法都係第一次食到,點左蛋王醬油漬令魚肉更加香滑,再夾住紫蘇葉味這更濃濃。
鮫碟魚上要仲配有魚肉裙邊,燒過後魚油更香濃油。海膽手卷,紫菜新鮮脆卜卜用火槍輕輕燒過紫菜味更加突出更有香氣,主角海膽夠鮮甜有驚喜。
奶白色魚湯鮮甜無比,食完魚生飲暖暖既魚湯暖下個胃。無味精真材實料,好滿足。
時令日本蜜瓜配oreo雪糕,蜜瓜清甜多汁,oreo脆薄不會過甜。雪糕夠凍夠滑清清口腔作美麗總結。