2024-11-13
里木呢間位於尖沙咀嘅壽司同鐵板燒餐廳,門口即刻就吸引咗我。 一踏入餐廳,透明玻璃櫃內滿滿滿嘅燈光。好似話我哋知,佢地嘅 食材有幾新鮮,又幾豐富喇!😋首先 ,「燒吞拿魚下巴」配上一杯清涼嘅啤酒 。而無骨嘅魚肉腍滑又多汁,每一啖都令人難以 忘懷,相信我,你絕對會想再嚟第二次!然後,魚王尊稱嘅「鯛魚刺身配鯛魚白子」真係唔錯,刺身切得剛剛好,邊度都唔會偏厚或者偏 薄。每一啖都食得到鯛魚肉嘅彈嫩同自然嘅海鮮味,口感一流 。加上香滑嘅白子,送一口飯入 口簡直係絕配!👌再嚟就係一連串嘅壽司同燒物,「海膽壽司」、「燒赤鯥壽司」同埋「深海池魚壽司」一個都唔想錯過 嘅。有新鮮嘅海鮮味,有哥精心製作出嚟嘅壽司,一次過滿足咗我所有嘅感官享受。我最欣賞個「Omakase Spring Menu」,價錢 $1780 一位,但係真係物超所值。各種食材都非常新 鮮,加上經驗豐富廚師嘅烹調手藝,所有嘅食物都十分美味!
😋
👌