2009-04-19 29 瀏覽
同好朋友食預祝生日飯,無planning唔知食咩好,突然諗起想食10世都未去食既applegreen,就行左過黎,聞說話要幾日前book檯既applegreen,本來都無抱好大期望,果然full booking,但佢叫我留電話有檯call我,10分鐘後就打黎話有檯cancel左,可以俾我!!!好彩行得唔遠,即刻返番去!!!一張兩版紙既menu寫哂,其實唔算多野食揀,初初以為有意大利飯,好想食,我明明記得見有人po過相架,唔通我記錯左?!?!唔緊要,其他都有好多野想食~~~焗薯皮焗到剛剛好,又唔會焗得太燶,D邊位又脆脆地,好似D多士咁,脆脆地,好香口,加埋D切粒蕃茄o係上面,有少少酸酸地,中和番唔會食薯仔食到太漏,我唔食生蕃茄都覺得OK!!!碟底仲有D好似旦散既物體,脆脆地,有少少咸味,不過油左少少~凱撒沙律黎到house of salad,唔食salad既我點都要試下掛,果然無失望,我真係唔食沙律架,平時食飯朋友order,我只會食少少,不過哩度既沙律我食左勁多,無停手!!!佢D菜大小一樣,好易擺入口,D沙律汁/醬D味又唔會太over,又唔會有半點漏既感覺,o岩o岩好,好開胃!!!今次

焗薯皮

凱撒沙律
黎到house of salad,唔食salad既我點都要試下掛,果然無失望,我真係唔食沙律架,平時食飯朋友order,我只會食少少,不過哩度既沙律我食左勁多,無停手!!!佢D菜大小一樣,好易擺入口,D沙律汁/醬D味又唔會太over,又唔會有半點漏既感覺,o岩o岩好,好開胃!!!今次應該係我有生以來,食最多沙律既一次!!!

明太子意粉
其實我覺得哩味送應該好正,第一佢賣相已經好得,加D紫菜o係面,食欲大增,第2用D日本食物同意粉混埋一齊,crossover好特別!!!可惜,我無即刻食佢,攪到個意粉凍左,痴埋一pat,好難分得開,但入口食到D蟹子痴o係意粉上面,感覺好特別,個味即都OK,唔錯既,可惜檸檬吱重手左,攪到苦左D,成個意粉明明好好食既,俾我影響左.....

個芝士通心粉
見佢$22,好芝士既好就決定試一試佢,上到面係前一兜芝心汁浸住通粉既樣,我以為會焗過,D芝士會有少少溶o係面咁樣添~哩碟反而麻麻地,芝士味唔夠重,但又有漏既感覺,唔balance,焗一焗佢會唔會好D呢?!?!
2009-04-18
慶祝紀念