2023-08-24 1489 瀏覽
突然望下個日曆先醒起,原來今日係七夕!😍就約老細去食番餐啦~💞同事介紹呢間,佢食過午餐,有semi buffet,話唔錯,晚餐有set for two ,set for four…唔想諗就揀個set啦!!🤭😘頭盤係吞拿魚柚子醋雜菜沙律,個柚子醋汁調得好好味~酸味味十分開胃!😋👍🏻我要咗野菌湯,香濃綿滑,一入口忍唔住:唔~~~🥴咗一聲😌😌😌🤭老細加錢轉龍蝦湯,我覺得可以再濃郁一啲,不過龍蝦肉好鮮嫩!佢跟湯一齊上嗰兩件focaccia非常鬆軟!😋👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻主菜我叫咗蒜香魷魚炒墨汁意粉,老細梗係鋸扒啦!叫咗佢至愛嘅rib eye,medium rare~用炭火燒嘅牛扒真係好香!😚有陣炭燒嘅焦香味,配黑松露薯蓉同青豆。我個意粉真係十分好味,啲蒜蓉好香,但估唔到鮮魷可以咁鮮嫩!😋👍🏻👍🏻真係忍唔住清曬碟~老細話想試下個小食拼盤,又估唔到做得唔錯!👍🏻雞中翼開咗半,炸得非常唔錯,肉質仲好嫩滑juicy;黑松露薯條幾特別;洋蔥圈都炸得好出色,配兩款醬。甜品跟餐係雪糕泡芙,泡芙有朱古力雪糕餡,好香滑~~我梗係食我至愛嘅tiramisu啦~估唔到酒香咁濃郁…🥰😚😋大滿足的一餐!願我倆永遠開開心心!
吞拿魚柚子醋雜菜沙律

野菌湯+龍蝦湯(+$38)

focaccia + biscuits stick

蒜香魷魚炒墨魚汁意粉

Rib eye steak(medium rare)

小食拼盤

甜品跟餐係雪糕泡芙,泡芙有朱古力雪糕餡,好香滑~~我梗係食我至愛嘅tiramisu啦~估唔到酒香咁濃郁…🥰😚😋大滿足的一餐!願我倆永遠開開心心!長食長有!💞🪅👏🏻🎉
雪糕泡芙

tiramisu

午餐時段又semi buffet,每日仲有一個special lunch menu,有機會可以嚟試下!

2023-08-23
吞拿魚柚子醋雜菜沙律
野菌湯+龍蝦湯(+$38)
focaccia + biscuits stick
蒜香魷魚炒墨魚汁意粉
Rib eye steak(medium rare)
小食拼盤
雪糕泡芙