2023-03-12 446 瀏覽
最近聽到同事講上水有間麵鋪幾好食😋,於是今日就一齊去試下究竟同事有無放伏啦😆~ 麵鋪嘅面積唔係太大,樓下已經無哂位啦🥴,好彩樓上都有位可以坐😁,不過就比樓下有啲焗啦🙈-墨魚丸雞翼湯河粉加腩汁 🍜- HKD 48首先就叫咗個雙拼河粉🍜試下先,食麵緊係要先飲啖湯先啦😙~ 腩汁味好濃好入味加分呀😍。河粉唔會一夾即斷幾有咬口🤤。而配料方面,墨丸雖然幾彈牙但係就無乜墨魚味比較失望😟,反而雞翼就幾重滷水味又幾嫩滑👍🏻~-豬軟骨牛腩撈麵🍝 - HKD 55之後就叫埋個雙拼撈麵試下啦,依間嘅撈麵會配埋一碗加蔥清湯🥣,飲落都幾濃蔥味😋。配料方面,牛腩食落好夠腩汁味,而且肉質都好滑唔會太老,份量都俾得幾多👍🏻。豬軟骨食落都唔錯,肉汁豐富食落口唔會太乾身🤤。麵底方面就比較硬身難咬啦🙈,如果唔鐘意硬麵底嘅朋友要注意一下啦😉。-最後值得一提嘅係依度嘅職員都幾好服務😍,見我地有袋同背囊都會主動俾張凳我地放野,同埋佢地對客人都幾有耐性,值得一讚👍🏻🤩。
墨魚丸雞翼湯河粉加腩汁 🍜- HKD 48
墨魚丸雞翼湯河粉加腩汁

豬軟骨牛腩撈麵🍝 - HKD 55
豬軟骨牛腩撈麵

2023-02-05
$51.5 (午餐)
墨魚丸雞翼湯河粉加腩汁
豬軟骨牛腩撈麵