2017-08-11
第二次來黃大仙區,查下有咩好介紹,見到食評多人讚,就去試下啦!小周末放工去到門口見到開始人多,好彩兩位,好快入座。呢間有限時食個半小時,修改感覺舒適,雖然燈光暗咗啲,老人家就覺得好暗。由於兩個人,所以點以下幾款菜:1)懷舊花卷點些辣辣地鹹鹹地的豆辦醬,好鬆軟熱辣辣的香葱味,好滋味,2)酸辣湯雲呑,酸味味湯夠熱又夠辣,雲吞好滑有五隻,好醒胃,食到耳背都出哂汗,兩個人食份量剛好,餸花卷一齊食,口感豐富,3)上海廳炒年糕,煙靭的年糕,配香菇椰菜、白菜,鹹甜味適中,可以緩和一下味蕾,4)最後,點了甜品,豆沙鍋餅,豆沙好幼細唔會太甜,餅皮厚咗少少,雖然夠熱,但靭咗少少,如果皮薄翻少少,就完美了。總結,一定會再來光顧,因為想下其他,例如鱔糊、小籠包等等。仲有呢間的服務人員態度認真同熱誠,主動加添熱茶,所以不久日子會再來。