2024-02-29
有時lunch行經永吉街,都見到daap坐滿人,今日終於的起心肝過嚟試!小店只有一人主理,由落order到準備食物到上菜都係一位店員一腳踢,所以需要預耐少少去食。前菜我地揀咗栗子忌廉湯配羊肚菌,天氣稍涼飲呢個湯好暖,湯好滑,有香甜栗子味,大推!🤤Main我地都揀咗意粉,阿根廷紅蝦-蝦醬-蝦乾意粉同埋臘腸卡邦尼手工意粉配溫泉蛋。紅蝦意粉加咗蝦醬,食落去好惹味,蝦汁好濃,有種食緊小炒既感覺,調味亦都剛剛好,唔會太咸。😽👍🏻而臘腸卡邦尼手工意粉配溫泉蛋,食落去好creamy,不過比起紅蝦意粉咸一d,可能係因為加咗臘腸,自己一個食晒成份就會有dd漏。🙈食完lunch我地已經plan緊下次要嚟試dinner! 真心推介!☺️