2022-06-17 295 瀏覽
Cafe係中環「時光逆流」既分店,有別於其日系風格,依間係主打英法美食✨ 餐廳樓底高,最入面既座位靠近落地玻璃,採光度十足,望出窗外仲有樹木景色,感覺休閑舒適🥰 室內掛有唔少本地藝術家既作品,客人亦可以選購書籍,依度不時仲會有畫展及live band睇,散發著濃厚既文青藝術氣息🎨❀ 英式傳統鱈魚柳配薯條 🐟有兩大塊炸魚柳,外皮炸得香口,魚肉嫩滑亦唔會好乾,配埋酸甜既他他醬食好開胃~薯條炸得香脆可口,最吸引係薯條或薯蓉都係可以任食🤤❀ 傳統英式早餐 🍱ADB用料豐富又夠大份,有煙三文魚、漢堡扒、脆皮腸、薯餅、煙肉及炒滑蛋等~除咗classic配料,依度仲有餐廳特別研製既英式布丁,望落似薄餅,味道就似帶鹹香味既麵包布丁,加埋其他配料食好夾👍🏻❀ 殤城逆流招牌蛋糕 🍰是日蛋糕係芒果朱古力蛋糕☺️ 蛋糕上面有辣椒絲,下層係芒果慕絲配Brownie,先食到酸甜味,後勁帶少少辣,好特別呢!❀ 大亨小傳 🍫招牌朱古力✨上面有一大粒棉花糖好吸睛😍 依杯係混合紅糖、肉桂及五香粉既朱古力,攪拌後朱古力味濃郁,帶有微微香料味,味道好有層次❀ Childhood 🌰依杯係榛子曲奇味milkshake,味道好濃郁

❀ 英式傳統鱈魚柳配薯條 🐟

❀ 傳統英式早餐 🍱

❀ 殤城逆流招牌蛋糕 🍰

❀ 大亨小傳 🍫

❀ Childhood 🌰
依杯係榛子曲奇味milkshake,味道好濃郁,上面仲有層厚cream及朱古力醬,好邪惡😝
午餐