2021-04-10
星期六同男朋友喺中環行完街,我地本身想行去上環食米線但原來已閂左,最尾我地搵左附近搵到呢間黃店,一於食餐好!我愛慢煮好多朋友都介紹過,話佢地啲野食都嗰錯,上到去店員好快帶我地上二樓,餐廳情調唔錯,裝修幾靚~~店員放低餐牌同我地講揀好就落樓叫,所以呢度係無加一既,我地叫左幾樣野,分別係海鮮濃汁藍青口配蒜蒜包籃藍青口份量都幾多,青口加左海鮮汁,味道幾夾!我地再加錢配埋即烤香脆嘅蒜蓉包,用嚟點埋海鮮汁就一流~~美國安格斯特級平鐵牛扒:平鐵牛扒係用牛肩胛位最軟嫩嘅部位,肉味非濃厚,呢度加埋香草烤煎,油香混埋香草嘅香氣四溢,未食都流哂口水!但份量就唔算好多,男仔可能就唔太夠haha!煙肉芝士通心粉:份量較預想為多,芝士份量都好足,加埋煙肉除左增添香口嘅口感外,仲令奶香滿滿嘅通心粉添上一份油香味。墨西哥燒粟米:喺燒到熱辣辣嘅香甜粟米上面撒左啲香草同埋有啲好惹味嘅香料,令到味道更加豐富更加美味。
海鮮濃汁藍青口配蒜蒜包籃