2018-09-17
幫親戚整完屋企野轉個頭已經下午茶時間,想食少少野但又唔想食粉麵,見到呢間D下午茶好似幾正同普通茶餐廳有D唔同,決定入去試試~~身痕突然想食個西多士但諗起午餐都未食一黎就西多會唔會去得太盡,佢呢度個下午茶餐原來可以配沙律架!exactly 係我想要嘅配搭。個沙律雖然唔係好大碟,但都足夠打底,一個杯仔裡面除左菜仲有小蕃茄,爽甜多汁, 又有青瓜,都幾完整,不過我覺得沙律醬多左D 個厚多士西多士真係同普通相比係厚左D,佢炸到剛剛好,完美嘅金黃色,睇到都feel 到佢脆!切開見到花生醬佔據麵包嘅80%,覺無偷工減料,熱食嘅時候麵包外脆裡面就有熱辣辣嘅花生醬,係一份超過80分嘅西多。點解我唔畀高分d ?因為西多咁厚但糖漿相對少得濟,問佢攞多盤又多左好似好浪費咁,如果一黎就多少少就好啦。我叫左杯凍央少甜,咖啡奶茶份量均勻,唔會飲唔到奶茶味,都唔會太奶,好飲的,無諗過唔小心行過都食到好西~