2022-11-13 260 瀏覽
秋風起啲又唔起啲,大胃堅持照原定計劃行個靚山再返嚟西貢市中心歎tea,去咗呢間好有渡假feel嘅cafe嗌個三層tea set大胃冇乜幾可食到呢種tea,都係一種新體驗呢個set食物種類極其豐富,好似根據食物金字塔咁排序食物,頓時覺得自己好有觀察力最底層係包類同蔬果,有雜菜沙律、鼻哥包配忌廉芝士、鮮果杯、吞拿魚沙律同蛋治Bagel脆脆地又幾軟熟,配吞拿魚、牛油或者忌廉芝士都唔錯。蛋治烘過底,外脆內綿沙律菜同生果都好清甜爽口,refresh到個胃第二層係肉類,有明太子冧雞翼、豬肉香腸、豬柳扒、煙三文魚、火腿卷。雞翼醃得好入味,微辣且香。豬柳扒同香腸都好有肉香,三文魚同火腿份量激多,滿滿蛋白質第三層一定係最令人期待嘅甜品部,有曲奇同兩款蛋糕。蛋糕係任揀兩款味道,大胃揀咗蘋果金寶同檸檬撻,新鮮出爐又有顏值曲奇嘅香口,好適合配茶飲品有包兩杯咖啡或者茶,咖啡仲可以要求拉花,打到卡之餘,仲好香啡味伯爵茶都好香濃,味道夠晒3點3
秋風起啲又唔起啲,大胃堅持照原定計劃行個靚山

晒冷下午茶

大胃冇乜幾可食到呢種tea,都係一種新體驗

沙律菜同生果都好清甜爽口,refresh到個胃

曲奇嘅香口,好適合配茶

伯爵茶都好香濃,味道夠晒3點3
2022-11-12