2016-06-19 521 瀏覽
香港越來越多韓國餐廳,已經唔記得自己試過幾多間喇!不過今次有啲唔同,呢間餐廳都係食雞,不過就唔係炸雞,係烤雞🍗 ORDER嘅時候,店長提醒我地,辣嘅真係好辣🌶平時食到少少辣嘅我唔敢搏,於是乖乖地點咗Garlic Chicken同Clear Seafood Tang首先佢會比一份醃蘿蔔,帶點酸,幾好味又開胃!如果食雞食到有點漏就可以食粒蘿蔔醒醒胃 烤雞肉質嫩滑,一啲都唔油膩又健康。仲有少少沙律伴碟,個醬好特別甜甜地,原來係自家製嘅KIWI醬😋 Clear Seafood Tang - 好豐富嘅海鮮鍋,有5隻青口,2隻蝦,好多魷魚同蜆,仲有超大隻八爪魚🐙湯底亦好鮮甜。店長仲好細心,等我地影完相先幫我地剪開佢👍🏻 起初都擔心會唔夠飽,唔好以為烤雞好細份,食極都仲有咁!其實係3-4人份量黎架!至於飲品呢...叫咗一杯Blueberry Squash $48同埋Kronenbourg 1664 Blanc $55 (食韓式烤雞又點少得啤酒呢😆)下次一於帶埋啲好食得辣嘅朋友黎陪我試下第二款😎

Garlic Chicken
Clear Seafood Tang