2014-07-07
約11am到達,因為時間尚早,我們兩個小妮子成為左居盧呢日嘅第一客人 係炎熱天氣下,我地立刻衝到店內最入的四人枱就座,店內只有3張四人枱,空間狹小 睇睇個餐牌,寫住每人最低消費係一杯飲品,同咖啡弄一樣(其實我好唔中意呢個制度, 因為我個人不太中意飲品,我其實飲水就可以,而且認為啲飲品會塞飽左個肚,反而冇位食其他野) 一早未食早餐就去左,所以去到嘅時候超級肚餓,但店內只有一個店員,落單整野食收錢一腳踢,所以動作較慢 我地點左吞拿魚waffle($68)+All Day Breakfast($98)+芒果熱情果凍茶($36)+芒果凍茶(all day breakfast本身送一杯美式咖啡($28),但我地兩個都麻麻地想飲,所以加翻差價要左杯芒果凍茶(原價$34) ) 點餐後等左差不多 mins先黎左杯野飲, 2杯野飲真係好不濟,個味太淡,冇咩芒果or熱情果味,好似飲緊平時紙包芒果汁溝水,而有熱情果嗰杯其實一樣味,都係紙包芒果汁溝水~~對佢嘅飲品表示失望 肚餓左好耐,終於黎左碟all day breakfast (個人認為$98唔抵食,因為材料其實都係啲普通toast, egg, 茄汁豆et
點餐後等左差不多 mins先黎左杯野飲, 2杯野飲真係好不濟,個味太淡,冇咩芒果or熱情果味,好似飲緊平時紙包芒果汁溝水,而有熱情果嗰杯其實一樣味,都係紙包芒果汁溝水~~對佢嘅飲品表示失望 肚餓左好耐,終於黎左碟all day breakfast (個人認為$98唔抵食,因為材料其實都係啲普通toast, egg, 茄汁豆etc ),不過個樣望落唔錯,加翻啲分,諗住等齊所有野食先幫佢地黎張大合照,但係唯一店員同是 廚師實在有啲慢,我地影相都影左差唔15-20min都未上另一碟waffle, 因為太肚餓兼覺得佢好似變涼,就先起動食左個all day breakfast 腸仔beacon冇食到(友人食哂haha), 茄汁豆就係平時罐頭嗰啲,沙律菜嫌佢分量太少,中間啲蕃茄仔略酸同略油,蛋同toast呢個配對(一向我最愛),但個toast有點兒太硬,所以對呢個all day breakfast嘅小總結係 -- 普通,唔值$98! 食到一半個all day 就上左個吞拿魚waffle, 排得好靚(雖然其實排得同咖啡弄一樣),仲熱辣辣出煙添,食評係 粟米唔錯(正常罐頭甜粟米),酸瓜幾好食(我個人中意食酸野),吞拿魚都好食,而主角waffle,有啲唔知點食好(因為之前食呢隻waffle都係配雪糕or一啲甜嘅醬料,但由於吞拿魚等係醎食,試過將吞拿魚沙律醬拼落waffle一齊食,但味道奇怪,最後乾食waffle),冇配料配在一齊食嘅waffle亦唔錯,蛋漿味幾濃 吞拿魚waffle小結 -- 抵食過all day breakfast ,不過相比咖啡弄,個waffle都係冇咖啡弄咁香蛋漿味 總括而言,雖然居盧同咖啡弄同樣最低消費一杯飲,啲野飲都係貴架啦,但我會揀咖啡弄,起碼咖啡弄嘅飲品係貴得黎令我滿意中意
所以。。唔會再黎居盧