2016-12-08 3115 瀏覽
要食好嘢,就要有堅定不移嘅決心?聽落好似好悲壯咁。但想喺裕興嘆番件熱辣辣嘅新鮮製三文治,此話一啲都冇誇張。只係上晝營業嘅裕興,一般打工仔每次能夠光顧到嘅時間,就只有早餐時段(雖然裕興話佢地收一點九,但點解Lunch食唔到佢地?一路睇落去就明。)。係呀!事關連裕興都要響應政府實行呢個五天工作運動。廢話少講!今次去試食裕興嘅五香肉丁炒蛋三文治烘底。由我一坐低,就有個皮膚白白淨嘅女士埋嚟知會聲我,因為Orders多,至少都要等二十至廿五分鐘。雖然一早睇食評就有網友講話要等上五個字嘅時間,但礙於本人始終心急趕返工,心裡總會遲疑一陣。侍應見我眼定定冇回應,便慢慢行開繼續招呼其他客人。然後我心諗,反正都嚟到,等就等啦!我再次向侍應姐姐表示落單,然後佢仍然好有耐性咁聽我慢慢點菜。戲肉嚟啦!三文治上枱嘅時候,我真係有心動嘅感覺。整體望落層次分明!餡料多,縱然內有花生醬和肉丁炒蛋,塊麵包烘底仍然係好脆口和香口。讚!美中不足係...反而舖名叫裕興咖啡嘅咖啡,唔算真係好突出。當我一路食,就已經一路構思緊下次再嚟要食咩了!哈!
要食好嘢,就要有堅定不移嘅決心?

廢話少講!今次去試食裕興嘅五香肉丁炒蛋三文治烘底。

美中不足係...反而舖名叫裕興咖啡嘅咖啡,唔算真係好突出。

當我一路食,就已經一路構思緊下次再嚟要食咩了!
哈!
五香肉丁炒蛋三文治烘底
2016-12-08
30 分鐘 (堂食)
五香肉丁炒蛋三文治烘底