2023-07-07 62 瀏覽
🥺似乎好耐都冇同大家介紹茶餐廳啦喎!今日就同大家利是下大圍嘅一間「王牌圍一叉燒」! 。咖喱吉列魚柳意粉$62唔知道大家近排有冇去過澳門呢?我認為澳門其中一個最大嘅特色就係佢嘅咖喱,估唔到呢度都有賣澳門嘅特色咖喱,配埋整得香香脆脆嘅魚柳,同埋意粉,簡直食過返尋味!俾個like你!。燒鵝飯拼燒腩$62因為呢度嘅叉燒,實在太出名,我決定反其道而行之,試吓呢度嘅燒鵝先!果然係王牌呢度嘅燒味全部質素都好高,燒鵝嘅油香非常充足,外皮嘅口感亦都非常酥脆,再配埋滑脫脫嘅燒鵝肉,鮮嫩多汁,難以用筆墨形容!呢度嘅燒腩仔都非常唔錯,肥瘦相間,非常之邪惡呀!。凍飲我哋另外仲帶咗凍好立克同埋凍奶茶,我非常推薦呢度嘅凍奶茶,茶味突出之餘,奶香十足,簡直係我心目中嘅港式奶茶!王牌·圍一叉燒 (大圍)大圍大圍道100號天寶樓地下8號舖
🥺

。咖喱吉列魚柳意粉$62

。燒鵝飯拼燒腩$62

。凍飲

王牌·圍一叉燒 (大圍)
大圍大圍道100號天寶樓地下8號舖