2023-03-20
tommy yummy其實已經聽好多人提過,但成日唔記得book位,突然見到openrice就可以book位覺得好方便啊!環境:每次搭半山手扶電梯都會被這一間的森林feel吸引,幾chill!檯又唔算密,都幾適合傾傾計。食物:好看的地方多半不好吃,但我保證下次encore不是因為好看,而是因為好吃😋🥥椰子雞湯:夠熱,夠濃,夠酸辣,料都夠多夠大碗!當真,兩個人飲湯都飽,多幾個人先好叫!🥬生菜包:中規中矩,我食過最好食嘅生菜包一定是上環samsen。 🥡虎蝦炒麵:本身抱住打下卡的心態叫來食,結果好驚艷!炒公仔麵本身煙韌彈牙,完全不是煮爛個款。調味酸辣惹味,好喜歡,好快就清左,跟住勁飽,因為都唔少海鮮同麵。🥭芒果乳酪層層冰:因為太飽,本來好糾結叫唔叫甜品,但實在賣相太吸引,還是叫了!結果完全不後悔,甚至是為了這個甜品可以返兜多幾次嘅程度!解構左芒果糯米飯,奶香芒果香糯米香一齊爆發,好有驚喜同層次嘅甜品,我覺得我唔劇透,大家應該親身去試試!價錢:中環靚靚餐廳,咁個份量,咁個質素,買單400幾完全是合理,高CP值!真心幾推介😊