餐廳: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
資訊:

2021-05-29 367 瀏覽
早2星期去旺角看看浴室用品,行到上海街618這個活化古蹟,走了一圈,看到地下有蘇媽。果時係5點幾,侍應企在門外招客。但未買完嘢,只好先做正事,之後再去蘇媽。怎料。。。到我再回來,門口已企了不少等位既食客。我們只好放棄,另覓食店。今天心血來潮,決定再去一趟。我們2條友為了避開午市高峰期,趕在12:15 去到。當時食客少,座位任揀。看著menu 有很多都想試,但2條友食力有限,於是叫了:1. 砂煲老鼠粉:即是銀針粉、肉碎、腩肉粒、菜甫、鹹魚乾、雞蛋。拌起來。。。好香,有咬感,我 like~2. 咖央多士:咖央醬+牛油,加上多士烘脆咗,一咬d 醬已溢出黎~不過咖央醬我覺得椰香不濃。3. 馬來拉茶:茶味香,真係幾正~4. 桔仔冰:呢個就一般伙記快手、有問必答,禮貌ok 架~

3. 馬來拉茶:茶味香,真係幾正~

4. 桔仔冰:呢個就一般

伙記快手、有問必答,禮貌ok 架~
桔仔冰(隻匙靚)
咖央多士
砂窩老鼠粉