2022-08-27 478 瀏覽
本人好少食評,但今次真係有D氣憤,故此寫下評語,等其他食家小心。經過見到之前未見過賣燒鵝嘅類似茶餐廳嘅鋪面。想住試試嘅心態,問收銀只買上莊是否可以搭鵝頭?收銀員話可以。收完錢後完全不同師傅講我嘅要求,我見不對路,自己主動同師傅講一聲,後生師傅開頭有D猶豫,話你只買上莊,最多只能比你半個鵝頭。我都同意,因為都係合理嘅情況。我親耳聽到佢同斬燒鵝嘅老師傅講咗一次我嘅要求,老師傅依然我行我素。最後回家打開一看,既沒有鵝頭也沒有搭鵝頸等其他部位。分量比平時吃開嘅少,燒鵝汁很少。如果明確講明上莊不能搭頭或者其他部位,我都會接受佢哋安排,你情我願!但係收銀同老師傅似乎故意欺騙我哋D顧客,實在令人覺得佢哋做法十分不當。希望其他食家留意!
希望其他食家留意!
外賣自取