2017-07-22
幾個月前來過餐廳,覺得呢度環境舒適,食物ok,雖然係自助形式,但係員工都好有禮貌,可惜今次到訪,感覺已經完全唔同晒。今次同上次叫既野都好類似,叫左一份jumbo all day breakfast, 一份carbonara 同埋兩杯飲品。All day breakfast 食材豐富,份量十足,賣相都相當吸引,唯一美中不足既係茄汁豆無整熱同煙肉過乾,有改進空間。Carbonara 醬汁ok,可惜配料唔夠,份量唔係太多,男仕可能會唔夠食。飲品分別叫左香橙mocha 同埋hazelnut latte, 前者味道非常特別,飲落有好香既橙味。滿心歡喜諗住加個甜品湊夠350 蚊可以送個心太軟,一名較驕小既短髮女職員話「最好唔好分開兩張單」,咁即係得唔得呢?再問之際,得到既回答係「咁樣唔係太好」,都仲未回答到我既問題,於是我地問個睇落比較高級,束啡色中長髮較瘦既女職員,終於得到非常冷淡既回應:「唔得」。其實成日周圍食既我,好明白餐廳做生意有一定既規矩,但都好希望店方可以寫得清楚d, 如上圖所見,並沒有列明唔可以分單,亦無話條款及細則約束,而係自助形式既餐廳,叫完main course 先叫甜品,個人
滿心歡喜諗住加個 甜品湊夠350 蚊可以送個心太軟,一名較驕小既短髮女職員話「最好唔好分開兩張單」,咁即係得唔得呢?再問之際,得到既回答係「咁樣唔係太好」,都仲未回答到我既問題,於是我地問個睇落比較高級,束啡色中長髮較瘦既女職員,終於得到非常冷淡既回應:「唔得」。
其實成日周圍食既我,好明白餐廳做生意有一定既規矩,但都好希望店方可以寫得清楚d, 如上圖所見,並沒有列明唔可以分單,亦無話條款及細則約束,而係自助形式既餐廳,叫完main course 先叫甜品,個人應為係正常不過既一回事。再者,當客人向店方提出疑問時,為何要答到含糊不清呢?何謂「最好唔好」呢?「咁樣唔係太好」又即係咩意思?係, 我明白呢度「不設服務」,店方亦都講明「有錢係大晒,但唔好大我」,但我覺得都不至於要黑口黑面呀! 原本好地地既晚餐,俾呢d不知所謂既服務大大影響我既心情,雖然今次收到coupon 下次光顧有免費咖啡一杯,但睇怕我以後都唔會考慮再黎啦。