2018-05-13
本人對上水唔算太熟識。見到其他食評家話洪祖師好食,好有台灣既味道,所以今日決定一試。😊😊😊(期待mode)我們一行兩人叫左招牌菜擔仔麵🍜及肉燥飯🍛,另加飲品台式奶茶/冬瓜茶。朋友的肉燥飯賣相一般,加上我食左一啖後,它亦幫唔到自己平反,所以我無幫佢影到相🤪。大家請原諒我😂😂😂😂。 其實除左淨肉燥飯,洪祖師仲有豆腐肉燥飯,茄子肉燥飯等等...可能會好味d, 大家可以試下,試完話我知pls.而我個碗擔仔麵就彩色多d.擔仔面上的肉燥整得其實幾好味,同肉燥飯上面嗰d唔一樣。 擔仔面上面個d有香濃既蒜香味,我覺得好食d, 亦比較近似台灣口味,但都係台灣d local店最好味。 講完食物講野飲。 佢d野飲,真係好一般,好一般,好一般。重要野要講三次!冬瓜茶同台式奶茶味道都好淡,當d冰溶左之後再淡d更加唔好飲。 要飲,不如食完碗麵去貢茶買黎飲好過。
而我個碗擔仔麵就彩色多d.
擔仔麵