尋日lunch終於克服心埋的潔辟障礙, 走去海防道街市諗住試吓德發咖央多. 一入到去, 有個男人叫我坐底, 我問係咪德發, 因我見到招牌上寫住仁利.佢話佢同德發聯營, 德發只賣牛丸, 乜其他都冇賣.由於第一次自己嚟, ,於是乎信佢, 坐底叫了個咖央多及熱奶茶.等既期間, 都唔少人嚟食, 但見冇一個人理呢個男人, 心諗中伏. 但既然坐底, 唯有扮冇嘢, 個男人仲主動同我吹水, 心已存疑, ,頭其呼敷幾句算.先來熱奶茶, 毫無茶味, 不合格! 大排檔奶茶豈容亂冲!再來咖央多, 當然唔會係喺德發嗰面拎過嚟啦, 完全出自仁利茶水部既手筆. 但作為食家, 要有高EQ, 對食物唔對舖. 厚多士, 面微脆, 裡算軟淑, ok的, 再燶少許更好. 但個咖央醬塗得勁hae(有相為証), 好頭其, 又一個唔及格.埋單18蚊, 不算貴, 但俾得唔甘心, 一來嘥咗個lunch既quota試正嘢, 二來又嘥咗喺老尖食新嘢既機會, 事關喺老尖得番一日既壽命, 而我將會去德發!俾錢後, 我再行去德發親身求証, 德發當然立刻劃清界綫, 話唔同集團啦!小弟對於仁利呢種極不道德, 極卑劣的手法, 極度嚴惡加反感! 希望各
一入到去, 有個男人叫我坐底,
我問係咪德發, 因我見到招牌上寫住仁利.
佢話佢同德發聯營, 德發只賣牛丸, 乜其他都冇賣.
先來熱奶茶, 毫無茶味, 不合格! 大排檔奶茶豈容亂冲!
希望各食家提高警覺, 以免此不誠實的奸商再得請!