2015-12-20 816 瀏覽
要到荔枝角買東西, 買之前當然先醫肚, 近排常常找工廠大廈d 餐廳,今日揾到呢間 Pati, 55 個笑面 對1 , 要試下。 一間外表並不吸引的 very food court, 入到去亦覺得有d 舊,有其他food court 檔位, 唔係咁好 feel.再深入一d, 就見眼前一亮嘅 Pati, 佢個檔位應該係最大, 入面已經擺滿好吸引嘅食物, 牛角包同salad 最吸引我。menu 好簡單, spaghetti set $40 幾連飲品。 不過都係d sandwiches 吸引d. 頭盤+main+salad+drink $59, 好抵喎。2人同行仲可以 $108 兩份。 頭盤,main , salad, 各有4款供選擇, 算多。 我㨂咗 法飽 (餡係cheese+蛋沙律+蝦仔) ; 焗薯, caesar salad 同coffee. 朋友㨂 牛角飽 (餡係煙三文魚), 炒磨菇, 雜菜 salad 同 tea. 想不到 foodcourt 檔口都有好多款茶包㨂。 㨂咗個桃花茶,正。佢地仲肯幫你焗番熱個飽, 即刻加分。 味道真的唔錯, 比出面好多cof

佢地仲肯幫你焗番熱個飽, 即刻加分。 味道真的唔錯, 比出面好多coffee shop 都要好, 夠脆, d 三文魚同蝦唔算好鮮味, 但係都 ok 既, 簡單而有水準的。 份量亦不少。 初初真係以為會唔夠飽。 可惜 咖啡比想像中差一點。 值回票價。

離開前見到個 poster 係個 new york cheese cake, 面頭係 cream brulee 做法。 上網揾下, 呢個係出名名物, 買番個先。 原來係買先至燒個脆糖衣面, 要等幾分鐘。 有個 靚靚 好似 裝cheese 號盒裝好。 細細個好特別。 返屋企慢慢嘆。 晚上攞番 都好好味, 個面仲有d 脆入面夠 soft, 不過有d 散,焦糖芝士蛋糕, 好。

2015-12-19
  • 焦糖芝士蛋糕