2013-10-28 3679 瀏覽
13.Sep.2013(FRI)朋友們從澳洲來港, 由於飯聚係星期五 + 朋友們想食素; 所以上網搵左哩一間試一試.其實現金香港, 特別係旺o既地區, 好多時餐廳都會要求限時2個鐘食飯, 分別係6PM 和 9PM. 加上我地一行9人 (7大人 & 2 小童), 哩度係一個不錯o既選擇. 好, 言歸正傳食物方面:我地點左合共9個菜.1) 素叉燒. 哩個我個個朋友都話整得仲好食過澳洲d 真正叉燒. 味道, 口感 + 像真度都不錯. 2) 素sashimi. 因為有小朋友係度, 所以我地貪得意點左哩個. 由於我地本身對哩款菜式無太大祈望, 所以唔會有失望.坦白講, 哩個菜式並唔係難食, 加埋D 芥蒂後,像真度都OK. 但係味道就普通左D, 而價錢HKD168, 好似有少少貴. 3) 哩個我都唔記得左是什麼. (好似係炒蛋白, 但係有d 蟹肉)普普通通, 幾好食. 4) 素牛柳.嘩, 不得了!!! 哩個好好味, 個個都話味道好, 又好送飯. 推薦 5) 枱面上, 仲有兩款菜式我係無單獨幫佢地影相. 就係個菜 & 米通.菜 - 沒有什麼特別. 米通- 點上去個個蟹粉好味道! 6) 甜品 - 桂花
13.Sep.2013(FRI)

好, 言歸正傳食物方面:

我地點左合共9個菜.

1) 素叉燒.
2) 素sashimi

因為有小朋友係度, 所以我地貪得意點左哩個.
由於我地本身對哩款菜式無太大祈望, 所以唔會有失望.
普普通通, 幾好食.
4) 素牛柳.
推薦
菜 - 沒有什麼特別.
米通- 點上去個個蟹粉好味道!
6) 甜品 - 桂花糕 + 番薯糕.
桂花糕 - 軟硬適中, 可惜敗筆係太淡. (本人係可以接受偏淡o既食品, 但係實在太淡了)
番薯糕 - 質感 & 味道也不喜歡. 佢唔係彈牙個種質地, 但我不懂形容.
總結:
- 可以慢慢食, 無人催我地走.

- 服務態度係好友善的.

- 味道總括都係好味.
- 賣相都吸引我地.
- 價錢公道, 合理.
題外話/補充資料: 臨近尾聲,餐廳內有位女士(應該是老闆)問我地菜式, 味道如何. 我們對話完結後, 佢話送我地一d 甜品. 可惜, 到最尾甜品沒有送, 而整張單也沒有免去些我地之前所點的甜品. 本人並不是想找著數, 只係老闆先自行提出. 最後沒有付諸實行, 所以有些少失望.
2013-09-13
$150.00 (晚餐)