2008-03-06
朋友介紹黎呢間上樓cafe,因為有個大露台(都有成5, 6 張台)可以食煙,實在太好喇,而家真係難搵=.=星期三夜晚八點,都仲有好多位,又實在太好喇,銅鑼灣度度都要等位實在煩。不過九點幾十點又開始多人,都爆場。環境幾好,裝修得幾靚,又乾淨。普通飲品如凍檸茶果d - $28, 鮮炸果汁$33, 花茶好似$38咁上下, 意粉餐大約$58, 包一杯$28 的飲品。價錢合理,我覺得算幾平添,去過好多d 餐都要六七十。朋友叫左焗吞拿魚螺絲粉,我要左燒汁香茅豬扒螺絲粉。都等左大約半個鐘,但樓上cafe 多數都係咁架喇,同埋我地都係旨在有個環境舒服既地方傾下計,等耐少少,可以接受既。個香茅豬扒唔錯,好香口又唔會乾,但係d螺絲粉就好硬同冇味,朋友個焗螺絲粉都係冇乜味,硬左d,但都唔算太難食。招呼都唔錯,雖然全場得一個哥仔,不過佢都幾快手,有禮貌。我飲哂杯果汁,佢仲主動比杯水我,真係好,讚。我地不停咁傾計,坐坐下又叫多個blueburry cheese cake同叫多杯mocha,個cake就麻麻,稍嫌硬,同埋唔夠香。總括黎講都幾好,環境舒服,飲品ok,下次或者試下意粉啦,呢度算係銅鑼灣區想傾計坐得耐既
總括黎講都幾好,環境舒服,飲品ok,下次或者試下意粉啦,呢度算係銅鑼灣區想傾計坐得耐既一個好既選擇,又唔貴。