2018-11-16
是晚行街行到攰,之前喺旺角食過好ok,就嚟尖沙咀呢間開餐,點知就中伏⋯⋯夜晚7點幾得一兩枱客,已經覺得奇怪,我地查詢有無生日月份優惠,侍應表明生日優惠要預訂先有,walkin客無,我只係8掛再問有咩優惠(心諗要預訂先有咁巴閉?!)侍應已經黑我面話「無呀你地walkin無呀!」男友表示上次佢地walkin旺角時無預訂都有,點解你地無,侍應就指我地出去望海報話出面寫明,咁我男友就出去望下,吖又真係有寫,我再問男友究竟送咩要預訂,侍應就答我「魚皮或者菠蘿沙冰」原來係魚皮或者沙冰⋯⋯🤦🏻♀️ok fine,咁尊貴,我無興趣嗌咗肉骨茶配椰子湯底,老實講,湯底好甜,係好味嘅,但嗌嘅墨魚滑就出哂事我未試過熟咗嘅墨魚滑好似豆腐渣咁1 pat野夾唔到,仲有食落口有一陣嗱口嘅味道我地同侍應講,佢話只可以換蝦丸,咁唯有換嚟到,都係類近口感,我地唯有放棄埋單時chk單,發現佢都係收我88蚊墨魚滑,唔係68嘅蝦丸,我地同侍應講,佢話打咗單係跟單出,我地表示唔係計較20蚊係計較食物質素理論咗一輪,個好似資深d嘅俾返20蚊我地(其實應該係22,加一嘛)我亦唔想再同佢地拗走人唔怪得尖沙咀夜晚都係全晚得一兩枱客啦🧟♀️
原來係魚皮或者沙冰⋯⋯🤦🏻♀️
ok fine,咁尊貴,我無興趣
我地同侍應講,佢話只可以換蝦丸,咁唯有換
嚟到,都係類近口感,我地唯有放棄
唔怪得尖沙咀夜晚都係全晚得一兩枱客啦🧟♀️