2018-03-28
約左幾個朋友食晚飯,打邊爐就最好,因為唔洗等齊人,可以邊食邊等。但市面好多火鍋店不但貴,而且仲要限時,前後腳到又多人食根本趕唔切食。搵到依間醉翁亭不限時火煱放題,星期一至四每位$299兩加一,啱哂我地要求,緊係要去試下啦!去到有少量自取餐前小食,普通飲品任飲,1664要自費。開始時先上雞煲,雞煲味道非常唔錯,食下食下唔覺意已半飽。有幾樣野只係送一次既,包括肥牛、刺身、大水餃、鮑魚、海鮮等,並唔係任食既,而任食既只係包其它比較平價既食材,如果係牛魔皇就要自費加肥牛啦!湯底選擇比較少,只有好基本既口味。其實份量都唔算少,一般都夠食,送一次既海鮮有波士頓龍蝦、生蝦、魚片、貴妃蚌、青口等等,另有每人一隻鮑魚,食材新鮮。基本上食哂佢地送既野都飽哂,我再地叫左的菜同四寶丸。四寶丸可算係成晚既一個小污點,因為佢地整到太細粒啦。整體以價錢去衡量,都算物有所值既!
湯底選擇比較少,只有好基本既口味。
整體以價錢去衡量,都算物有所值既!