2011-03-22
前排做PROJECT做得太辛苦, 男友話帶我去食好野! 去到熟食中心門口就見到大大張POSTER..原來我地就係食呢間! 佢有兩個舖位..係正門口! 野食款式都幾多第一樣讚既係: 叫完食物, 佢會俾個牌你, 食物整好就會送過黎, 唔洗自己攞! 我地叫左呢到好出名既咖哩牛腩農夫包, 第一次見食麵包會有手套附送! 食落就知有手套方便好多, 易食啲又唔會整糟手!先試既係羅宋湯, 我都係第一次覺得羅宋湯咁好飲 佢好甜,好香蕃茄味,但唔會好味精既感覺! 我覺得似飲緊蕃茄湯多啲另外個咖哩: 一入口覺得甜甜地, 但去到喉嚨啲辣味才慢慢散發出黎! 而且我覺得有少少香草味, 這樣令到個咖哩更加香! 咖哩裏面有2,3舊薯仔, 因為佢有炸過, 所以唔會溶晒!而牛腩呢: 佢好林好有牛肉味, 不過份量略少 好似我俾50蚊只係買個包咁>^<至於個包: 外脆內軟, 從相片可見, 麵包非常鬆軟. 一路食個包都keep住係暖暖地, 始終麵包係熱食才好味, 呢一點佢做得唔錯再喝一口凍咖啡, 濃濃既咖啡香充斥整個口腔, 而且佢好嫩滑, 唔怪得佢係依到咁出名啦=] 不過我就略嫌它沒有了咖啡應有的苦澀味, 同埋
咖哩裏面有2,3舊薯仔, 因為佢有炸過, 所以唔會溶晒!
而牛腩呢: 佢好林好有牛肉味, 不過份量略少 好似我俾50蚊只係買個包咁>^< 至於個包: 外脆內軟, 從相片可見, 麵包非常鬆軟. 一路食個包都keep住係暖暖地, 始終麵包係熱食才好味, 呢一點佢做得唔錯 再喝一口凍咖啡, 濃濃既咖啡香充斥整個口腔, 而且佢好嫩滑, 唔怪得佢係依到咁出名啦=] 不過我就略嫌它沒有了咖啡應有的苦澀味, 同埋我覺得頗甜! 整個餐既份量都幾多, 可能係個包都幾大個啦! 一個女仔食未必食得晒! 不過佢呢個貌相真係幾吸引人, 路人見到我地個包都談論起來!