2019-02-03 54 瀏覽
最近大熱嘅黑糖珍珠鮮奶,雖然都飲過好多次,不過成日都心思思想飲番杯 今日路過下站帖,有兩樣野吸引咗我去幫襯!第1~見到佢個大電視講明係用真鮮奶做飲品,我又偷睇咗鋪頭入面,的確係真材實料,並唔係坊間用嘅奶精!!第二~喺呢個乍暖還寒嘅冬天,我就被熱飲嘅圖片吸引左,平時飲開都係加冰的,冬天飲真係好凍嫁......老虎堂嗰啲係好出名,但天氣太凍真係唔想飲最後叫咗杯黑糖芝士厚醇奶(熱的),另外受人所託外賣杯爆切海檸茶(朋友話之前飲過,要encore!)嘩~台式飲品真係靚,好有層次!最頂有朱古力餅碎(我估係),之後有奶蓋,鮮奶,黑糖珍珠,杯周圍仲有黑糖掛杯。店員好細心,又教我先飲奶蓋,後再攪勻。因為係熱飲,仲比張紙巾我格一格,唔會燙手。人情味嘅野,就係啲連鎖式經營嘅店所沒有。攪勻後就咁嘅樣。下站帖嘅飲品都幾大杯,好抵飲我相信下次路過我會再買來飲,下次天氣暖番就飲杯凍嘅!下次再來,天氣仲凍就繼續飲熱嘅!見到朋友後,偷飲咗海檸茶,酸酸地幾開胃,無咩化學味,係真材實料嘅水果茶。

今日路過下站帖,有兩樣野吸引咗我去幫襯!

老虎堂嗰啲係好出名,但天氣太凍真係唔想飲

最後叫咗杯黑糖芝士厚醇奶(熱的
爆切海檸茶

黑糖芝士厚醇奶

嘩~台式飲品真係靚,好有層次!最頂有朱古力餅碎(我估係
),之後有奶蓋,鮮奶,黑糖珍珠,杯周圍仲有黑糖掛杯。
人情味嘅野,就係啲連鎖式經營嘅店所沒有。

攪勻後就咁嘅樣。

下站帖嘅飲品都幾大杯,好抵飲

見到朋友後,偷飲咗海檸茶,酸酸地幾開胃
,無咩化學味,係真材實料嘅水果茶。
爆切海檸茶
黑糖芝士厚醇奶